MOVING INTO MISSIONS

The next step: juli 2018

Ik ben Maryse van Balen, ik ben 21 jaar en wil Jezus volgen 

The next step in ‘My adventure with God’

De komende twee jaar ga ik onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam, hierin zullen wij:

– Jongeren discipelen en trainen

– Jongeren uitdagen world changers te zijn

– Jongeren meenemen op outreaches naar Azië

 

Het afgelopen jaar heb ik zelf een DTS gedaan 

Bij YWAM Amsterdam heb ik een discipelschap trainingsschool (DTS) gedaan. Hier ben ik drie maanden getraind en heb ik mij voorbereid om vervolgens drie maanden de wereld in te trekken.  Deze reis stond in het teken van mensen bereiken met het evangelie, omzien naar de hulpbehoevenden en om andere jongeren te trainen in het volgen van Jezus. Mijn hart is erg geraakt door wat ik heb gezien en meegemaakt tijdens onze reis door Thailand, China en de Filippijnen. Ik ben bewogen geraakt voor mensen in nood, ik heb de kracht van de Heilige Geest gezien en de bewogenheid van Jezus voor deze gebroken wereld ervaren. Ik heb gezien hoe God mensen heeft aangeraakt, genezen en hoe mensen Jezus hebben aangenomen. Wat was het gaaf om 6 maanden op te trekken met 30 andere jonge mensen, samen te bidden, samen te leren, samen je levens te delen en samen deze wereld in te trekken.

 

Ik weet dat God mij roept

Toen ik weer thuis kwam in Aalsmeer heb ik een periode genomen om dingen te laten bezinken. Ik ben weer gaan werken in de verzorging om daar waar ik kan zelf alvast geld te verdienen voor mogelijke toekomst plannen. Wat hou ik toch van het werken met ouderen, iets wat ik enorm graag doe: I love my job! Daarom heb ik ook enorm geworsteld met de vraag ‘wat nu….?’. Ik ben stil geweest en heb tijd genomen om te bidden en te vasten om Gods stem te kunnen verstaan. In deze tijd heb ik mezelf afgevraagd of ik alles wil opgeven, gehoorzaam wil zijn en hier voldoende geloof voor heb. Een aantal mensen heb ik om input gevraagd en ik heb een aantal mensen gevraagd om met me mee te bidden.

 

De komende twee jaar

Vanaf juli 2018 ga ik voltijds naar YWAM Amsterdam. We gaan met een geweldig team de Urban Presence DTS leiden. Dit wordt een nieuwe stap in mijn ‘adventure with God’. Ik mag gaan uitdelen van wat ik heb geleerd. Dit gaat een tijd worden van nieuwe dingen, groeien in leiderschap, uitstappen, uitreiken maar ook ontdekken wat God nog meer voor mij heeft.

 

Focus van Jeugd met een Opdracht 

God kennen en hem bekend maken. Binnen Jeugd met een Opdracht (JmeO / YWAM) hebben we een gezamenlijke droom, visie en missie. De droom die we hebben is om jongeren te bereiken en hen te trainen om uit te gaan. Dat jongeren als golven over de aarde zullen gaan om de natiën te bereiken met het evangelie, om anderen te discipelen en om te zien naar de verdrukte en hulpbehoevende mensen die liefde nodig hebben. Kijk de video van de missie van YWAM Amsterdam .“In the City”

 

De drie speerpunten van JmeO zijn

Evangelisatie, hulpverlening en training.

 

De passie die ik met JmeO deel

Jongeren vurig zien worden, trainen, vrij zetten en meenemen op zendingsreis.

 

God’s roeping voor discipelschap & missions ervaar ik op mijn leven, waarin wij:

 • Jongeren trainen en onderwijzen
 • Jongeren uitdagen world changers te zijn
 • Jongeren op zendingsreis meenemen naar Azië

 

De komende twee jaar zet ik me in voor

 • Ik word deel van de YWAM community in Amsterdam.
 • Per jaar zet ik me acht maanden in voor de Urban Presence DTS. Dit betekent: drie maanden training, drie maanden outreach naar Azië en twee maanden voorbereiding en afronding.
 • Voor de overige tijd zet ik me drie maanden, 40 uur per week, in voor de missie van Jeugd met een Opdracht Amsterdam. Ik ondersteun het zendings- en evangelisatie werk van de basis. Ik ben betrokken bij de opdracht voor wereldzending: teams die komen en teams die worden uitgezonden en zich richten op evangelisatie, hulpverlening en training. Ik krijg zelf natuurlijk ook extra trainingen om te groeien in leiderschap. Oh en daarnaast heb ik gelukkig nog vier weken vakantie.

 

Hoe zit dat financieel?

 • Bij JmeO krijg je niet betaald, dus dit houdt in geen salaris of vergoedingen
 • Daarom heb zelf hard gespaard om een deel van de kosten te kunnen betalen
 • Voor de rest ben ik volledig afhankelijk van Gods voorziening
 • Daarom ben ik op zoek naar mensen die mij de komende twee jaar maandelijks willen ondersteunen

 

Mijn vraag aan jou: wil jij mijn partner in deze missie worden?

 • Wat ik voor nu voornamelijk nodig heb zijn maandelijkse giften voor mijn verblijfkosten, eten, verzekeringen en reiskosten.
 • Ik ben bereid om eenvoudig te leven, daarom kan ik me al voor 850 euro per maand voltijds inzetten om jonge mensen te trainen en ze mee te nemen op zendingsreis.
 • Word jij mijn partner voor de komende twee jaar? Ik kan dit niet doen zonder jouw steun.

 

Gebed gevraagd

Mag ik jullie vragen om gebed voor rust en vrede en voor gezondheid en bescherming. Wil je ook samen met mij bidden dat God gaat voorzien in met name mijn maandelijkse kosten.

 

Thuisgemeente, Soul Survivor, dansgroep

Omdat de YWAM basis in Amsterdam is, kan ik deels betrokken blijven bij mijn thuisgemeente de LEG, mijn eigen jeugdgroep en misschien zelfs de dansgroep. Het dienen en betrokken zijn bij Soul Survivor, zoals de afgelopen jaren, is dus hopelijk ook mogelijk.

 

Mijn website 

Mijn website is om jullie mee te nemen in de avonturen die ik meemaak met God. Ik houd jullie graag op de hoogte. Wil je me volgen en op de hoogte gehouden worden van wat ik allemaal doe en meemaak, vul dan onderin op de website even je gegevens in. Ik zal je dan op de hoogte houden.

Ook vind je op mijn website de informatie om mij financieel te ondersteunen. 

Heb je vragen of wil je me gaan ondersteunen laat het me weten. Stuur e-mail

Bedankt voor je belangstelling, echt top!

Maryse van Balen