Filippijnen 2002 

Een jaar in de Filippijnen gewoont

Toen ik 4 was zijn mijn ouders met ons gezin naar de Filippijnen vertrokken om daar een DTS te doen. We hebben daar uiteindelijk een jaar gewoond.

Lees hier meer

In de tijd dat we in de Filippijnen woonden deden mijn ouders een DTS. Na na de DTS zijn wij niet meteen weer vertrokken naar huis. We bleven daar nog helpen. Mijn broers en ik gingen daar ook naar een school. Ik hoefde maar halve dagen naar school, maar omdat mijn broers hele dagen naar school gingen wilde ik dat ook persé. We stonden altijd keurig klaar in ons schooluniform wanneer een busje ons kwam ophalen en dan begonnen we de dag op school met het Filippijnse volkslied. Helaas weet ik eigenlijk niets meer van deze bijzondere ervaring omdat ik nog zo jong was. Gelukkig heb ik een heleboel foto’s en heb ik veel verhalen gehoord waardoor ik wel een paar verhalen heb. Ik vierde mijn 5de verjaardag in een tribel place, wat ik erg bijzonder vind. De meeste mensen daar hebben vrijwel niets, kinderen lopen soms zonder kleren rond. Maar toch probeerden ze een verjaardagscadeautje aan me te geven. Ze kwamen aan met mega veel bloemen, met kokosnoten en ik kreeg een puppy. Onze douche op dat eiland was een waterval, dat maak je niet snel meer mee. Ik was volgens iedereen daar ook een echte ‘barbie’, mensen kwamen op mij aflopen en knepen in mijn wangen en vroegen altijd mijn naam. Na een tijdje had ik er geen zin meer in en begon te antwoorden op de vraag wat mijn naam is: No name today! Wat fijn dat mijn ouders al deze verhalen aan mij kunnen vertellen en wat fijn dat ik foto’s en filmpjes van die tijd heb!! 

Ik weet helaas niet veel meer van dat jaar uit mijn leven omdat ik nog zo jong was. Ik weet veel vanuit verhalen, foto’s en filmpjes. Helaas heb ik dus niet echt mijn eigen verhalen van die periode. Maar, ondanks dat vind ik het super bijzonder dat ik deze dingen op zo’n jonge leeftijd al heb mogen meemaken. 

 

Moving into missions

 

The next step in ‘My adventure with God’ 

Vanaf Juli 2018 ga ik twee jaar onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam, hierin zullen wij: Jongeren discipelen en trainen, Jongeren uitdagen world changers te zijn, Jongeren meenemen op outreach naar Azië.

Hoe zit dat Financieel?

Bij JmeO krijg je niet betaald, dus dit houdt in geen salaris of vergoedingen, Daarom heb ik zelf hard gespaard om een deel van de kosten te kunnen betalen. Voor de rest ben ik volledig afhankelijk van Gods voorziening,

Wil jij mijn partner worden?

Ik vraag jou om mijn partner te worden. Wat ik voor nu voornamelijk nodig heb zijn maandelijkse giften voor mijn verblijfkosten, eten, verzekeringen en reiskosten. Ik ben bereid om eenvoudig te leven, daarom kan ik me al voor 850 euro per maand voltijds inzetten om jonge mensen te trainen en ze mee te nemen op zendingsreis. Word jij mijn partner voor de komende twee jaar? Ik kan dit niet doen zonder jouw steun.

 

Als je mijn nieuwsbrief wil ontvangen, vul dan even je gegevens in. Dan houd ik je op de hoogte.

Bedankt voor je belangstelling!
Maryse

 

© 2018 Maryse van Balen