DTS Lecture phase Amsterdam

21-11-2017

Al ruim 2 maanden in Amsterdam

Ja hoor, ik leef nog! Ik zit alweer 2,5 maand in Amsterdam en wat gaat de tijd toch snel. Ik heb het enorm naar mijn zin en ik zit hier echt op mijn plek. We zijn met 29 studenten vanuit verschillende landen, allemaal met dezelfde passie: God beter leren kennen en Hem bekend maken.
We hebben zoveel goede sprekers waarvan ik veel kan leren, wat een voorrecht. Daarnaast rennen door de lange gangen, op je sokken lopen, met een kop thee lekker op de grond zitten/liggen kletsen. Allemaal in het Engels natuurlijk.

Lees hier meer

Lectures

 

Ik heb echt een super lecture-phase gehad met veel verschillende onderwerpen: Jesus and the cross, Spirit and the bride, Holly Spirit, Father heart of God, Identity, Spiritual Warfare, Destiny by Design, Missions and Evangelism en Relationships. Ik heb zoveel geleerd tijdens deze lessen. Ik begin dingen te realiseren, dingen toe te passen en ik ben aan het uitstappen in dingen die nieuw en uitdagend voor mij zijn.

 

Twee weken terug hebben we Destiny by Design gehad en die week was erg interessant. We hebben een karakter test gedaan en ook een test over wat jouw gaven zijn. Wist je dat hoe je vroeger met je speelgoed speelde iets zegt over hoe je waarschijnlijk bent als je ouder bent. Bijvoorbeeld: vroeger zorgde ik altijd voor mijn knuffels/pop, ik hield van buiten zijn, in bomen klimmen en ik hield van avontuur. Ik heb nu de opleiding maatschappelijke zorg gedaan (dus ik zorg voor mensen, net als wat ik voor mijn knuffels/ pop deed) en ik hou heel erg van nieuwe dingen doen, avonturen. Ik vind het zo bijzonder dat alles bij elkaar past: mijn droom, mijn karakter, mijn gaven, dingen waar ik goed in ben en hoe ik vroeger met mijn speelgoed speelde.

 

Dutch outreach weekend

Met ons Dutch outreach weekend zijn we met ons outreach team naar Aalsmeer geweest. We hebben zaterdags geëvangeliseerd in Hoofddorp en daarna hebben we met het team gezellig bij mij thuis gegeten. Zondags hebben we gediend in de Levend Evangelie Gemeente. In de ochtend hebben we getuigenissen gedeeld bij de jongerendienst. Daar heb ik voor het eerst in mijn leven vertaald, wat een leuke uitdaging was. Ook hebben we voor de jongeren mogen bidden. In de avond hebben we bij Baan7 meegewerkt met het ministry team. Ik heb voor jongeren mogen bidden en ik heb ze kunnen bemoedigen. Het was echt leuk om een weekendje weg te zijn met alleen ons outreach team, zo leer je het team beter kennen! 

 

Afgelopen tijd

We hebben zo veel gedaan de afgelopen tijd. Naast de studies, lessen, boekverslagen en evangelisatie activiteiten doen we ook leuke dingen. Zo zijn we met de groep naar een concert van Hillsong Young and Free geweest, we hebben meegelopen met de ‘Walk for freedom’ en we zijn naar de nationale YWAM dag geweest. We zijn naar het strand geweest en hebben gezellig met elkaar glow golf gedaan. Daarnaast lekker met elkaar rondhangen in onze vrije tijd, met elkaar muziek maken, thee/ koffie drinken, gelukkig ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik vind het heerlijk om in een community te leven, je hebt gewoon altijd iemand om je heen en er is altijd iemand waar je thee mee kan drinken. 

 

Aftellen voor drie maanden outreach naar Azië

Vrijdag 24 november vertrekken we allereerst naar Thailand om daar ruim een maand te blijven om vervolgens door te reizen naar het Big C, (ik kan daar nu niet te veel over zeggen) en daarna naar de Filippijnen.

 

We zijn van alles aan het voorbereiden en aan het afronden. Afgelopen week hebben we tijd gehad om onze getuigenissen en de lessen die we tijdens onze outreach gaan geven voor te bereiden. We hebben allemaal twee taken gekregen voor onze outreach. Ik heb de taak om kleine toneelstukjes/dansen en kinderprogramma’s in elkaar te zetten. Ook moet ik een Engelse taalles in elkaar zetten, dit is iets dat we in China gaan gebruiken om met studenten in contact te komen. Ze willen graag Engels leren en met ‘buitenlanders’ Engels spreken.

 

Afgelopen donderdag, 16 november, hebben we onze uitzenddienst gehad. We hebben daar onze teams gepresenteerd aan de mensen van de basis, sponsors, vrienden en familie. Elk outreach team presenteerde zijn team, visie, de locaties van de outreach en de evangelisatie/bediening die we willen gaan doen. De avond zat vol met aanbidding, dans, sketches, getuigenissen, inzegening en na afloop Aziatische snacks. 

 

Deze week beginnen we met inpakken want vrijdag is het zo ver, dan stappen we in het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Eerst gaan we met de hele groep naar Thailand, we hebben daar nog een lesweek, daarna splitsen we op in onze outreach teams! Wat heb ik er zin in! 

 

 

 

Gebedspunten

Het zou fijn zijn als jullie voor mij kunnen bidden.

 

Dit zijn de dingen waarvoor je kunt bidden:

 

– Mijn gezondheid, maar ook de gezondheid in onze groep

 

– Dat ik Gods rust mag ervaren tijdens alle nieuwe ervaringen, reizen en drukte

 

– Dat ik Gods stem nog beter mag leren verstaan

 

– Dat God ons echt wil gaan leiden op onze outreach

 

– Voor een veilige reis

 

– Voor financiën in mijn groep (nog niet iedereen heeft al zijn financiën rond)  

 

For those who are curious. I know where I'm going on outreach. Let's shake the nations! 🌏 #updts #fromamsterdamtothenations

Geplaatst door Maryse van Balen op Zondag 15 oktober 2017

20-09-2017

Start DTS
Eindelijk is het zo ver, woensdag 20 september is mijn DTS begonnen. Wat is dit ontzettend gaaf. Als eerste wil ik iedereen bedanken die mij heeft ondersteund met giften, gebed en gesprekken voor mijn avontuur met God! Heel tof dat zo veel mensen interesse hebben in mijn avontuur! Ik wacht al een aantal jaar om een DTS te doen. Ik moest van mijn ouders eerst mijn opleiding afronden voordat ik een DTS mocht gaan doen, en dat heb ik keurig gedaan. Maar nu is het dan eindelijk zo ver, na het vele wachten en geleerd te hebben om geduld te hebben voor iets wat je heel graag wilt.
Lees hier meer

Mensen vragen mij wel eens ‘waarom wil je nou zo graag een DTS doen?’ Mijn antwoord daarop is dat ik het gewoon al heel lang op mijn hart heb, dat ik dit heel graag wil doen, en ik weet zeker dat God dat gevoel op mijn hart heeft gelegd. Het grappige is dat ik eigenlijk naar het buitenland wilde. Ik vertelde altijd aan iedereen dat ze een DTS in het buitenland moesten doen, ik snapte nooit waarom je het in je eigen land zou gaan doen terwijl je het overal in de wereld kan gaan doen. Dus ik was 100% zeker dat ik naar het buitenland zou gaan. Maar ik wilde wel de keuze samen met God maken, dus ik bleef bidden en wachten op een bevestiging. Als mensen aan me vroegen waar ik heen ging vertelde ik dat ik waarschijnlijk naar Amerika zou gaan, maar dat ik nog wachtte op een bevestiging. Maar op een dag, toen ik in aanbidding was, kwam Amsterdam heel sterk naar voren. Dat was voor mij een heel duidelijk antwoord. Een week later kwam mijn vader thuis van z’n werk in het buitenland en hij had een cadeautje voor mij van iemand die hij ontmoet had. Het was een beertjes-sleutelhanger met op het buikje ‘I love Amsterdam’. Voor mij was dit weer een bevestiging dat het echt Amsterdam moest worden. Het is onlogisch dat iemand uit het buitenland een cadeautje geeft aan iemand die naast Amsterdam woont, de sleutelhanger met Amsterdam erop, voor zijn dochter terwijl die persoon misschien nooit meer in Amsterdam zou komen. Door deze 2 bevestigingen heb ik mijn keuze gemaakt om naar Amsterdam te gaan. Ik vond het in het begin wel een beetje raar om dit aan iedereen te vertellen omdat ik altijd zo zeker was dat ik mijn DTS echt niet in Nederland zou gaan doen, omdat het overal in de wereld kan. Maar ik wil zijn waar God mij wil hebben en niet waar ik zelf perse wil zijn. Nu ben ik hartstikke enthousiast dat ik naar Amsterdam ga. Ik vind het een prachtig gebouw waar ik heen ga, de omgeving is mooi en we gaan richting Azië op outreach en dat heb ik altijd gewild. Ik heb altijd al een hart voor Azië gehad en wil daar ook super graag heen op outreach. Nu begin ik ook ook te begrijpen waarom God mij hier in Amsterdam wil hebben. Ik heb nog geen idee waar ik heen ga op mijn outreach, dat krijgen we nog te horen, maar het maakt mij helemaal niet uit waar ik heen ga in Azië. Ieder land heeft wat moois, bijzonders en je kan overal mensen helpen! 

Mijn DTS is een groep van 25 personen uit 13 verschillende landen. Allemaal mensen met allemaal verschillende culturen. Een groep van mensen die allemaal verschillend zijn, die allemaal een verschillende taal spreken, maar die allemaal hetzelfde doel hebben: God beter leren kennen! Hoe gaaf is dat! Het is ook wel grappig dat 1 van die 25 mensen een meisje uit mijn klas van mijn opleiding is. Wij spreken al ruim een half jaar samen over onze DTS. 

De laatste 2 weken thuis zijn echt slopend, je raakt het wachten helemaal zat. Je bent er helemaal klaar voor, maar moet nog even wachten. Onder tussen ben ik alles aan het afronden. Dinsdag 19 september is mijn laatste werkdag. Ik ben voor het laatst naar de kerk geweest, voor het laast naar mijn jeugdgroep, afscheid genomen van mijn vrienden. Mijn laatste 2 weken stonden vol afspraken om hier en daar wat te gaan eten of drinken met vrienden.

 

Ook heb ik al mijn vaccinaties voor mijn outreach al gehad. Dus ik zeg: ‘Let my adventure with God begin’. 

Moving into missions

 

The next step in ‘My adventure with God’ 

Vanaf Juli 2018 ga ik twee jaar onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam, hierin zullen wij: Jongeren discipelen en trainen, Jongeren uitdagen world changers te zijn, Jongeren meenemen op outreach naar Azië.

Hoe zit dat Financieel?

Bij JmeO krijg je niet betaald, dus dit houdt in geen salaris of vergoedingen, Daarom heb ik zelf hard gespaard om een deel van de kosten te kunnen betalen. Voor de rest ben ik volledig afhankelijk van Gods voorziening,

Wil jij mijn partner worden?

Ik vraag jou om mijn partner te worden. Wat ik voor nu voornamelijk nodig heb zijn maandelijkse giften voor mijn verblijfkosten, eten, verzekeringen en reiskosten. Ik ben bereid om eenvoudig te leven, daarom kan ik me al voor 850 euro per maand voltijds inzetten om jonge mensen te trainen en ze mee te nemen op zendingsreis. Word jij mijn partner voor de komende twee jaar? Ik kan dit niet doen zonder jouw steun.

 

Als je mijn nieuwsbrief wil ontvangen, vul dan even je gegevens in. Dan houd ik je op de hoogte.

Bedankt voor je belangstelling!
Maryse

 

© 2018 Maryse van Balen