MY STORIES

My stories: about my adventure with God. Op deze pagina post ik avonturen die ik met God meemaak

Er zullen zeker nog veel meer mooie verhalen gaan volgen over wat God in mijn leven doet. Onderaan deze pagina kan je alle verhalen, foto’s en filmpjes zien van dingen die ik al heb meegemaakt en in de komende tijd gaan daar zeker nieuwe verhalen bijkomen.

Ik heb op de Filippijnen gewoond met mijn ouders toen ik vijf was. Daarna heb ik een jaar in Roemenië gewoond. Ik heb ook al verschilldende outreaches gedaan zoals in 2016 een outreach naar Bulgarije. Daarnaast ben ik betrokken bij Baan7, maar ook bij het Soul Survivor Festival. Ook ben ik afgelopen 3 jaar betrokken geweest bij een YWAM Infusion Camp op de basis in Northwoods, Wisconsin USA. 

In 2017/2018 heb ik mijn DTS gedaan vanaf juli 2018 ga twee jaar onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam.

Groetjes, 

Maryse 

DTS Outreach 2017 – 2018

24-11-2017 – 24-02-2018

Outreach
Ik ben drie maanden in Azië geweest met een team van 13 geweldige, vurige, gepassioneerde vrouwen. Wij zijn naar Thailand, China en de Filippijnen geweest. In elk land zijn we een maand geweest.

Wat zou ik jullie graag meenemen om even om een hoekje te kijken naar mijn avontuur met God. Daarom heb ik een aantal video’s om zo een mooie indruk van mijn outreach te geven.

Lees hier meer
Het was zo gaaf om hier te zijn. Ik genoot van de cultuur, de temperatuur, de geur, het eten (street food, Thai tea en speciale soda’s), de manier hoe mensen de weg oversteken en de mensen. Het was zo anders dan thuis en daar houd ik van!

Thailand

Onze eerste locatie was Pattaya, waar we met verschillende ministries hebben samengewerkt: Tamar Center Soi 6 (outreach waar we barvrouwen opzoeken), Tamar Center in het algemeen (we hebben geholpen met de Engelse lessen, de gebedsbijeenkomsten, in de kerk en met verschillende kerst activiteiten) en Pattaya Slum Ministries (kinderen & families die leven in de sloppenwijken van Pattaya).

Het was super gaaf om mee te helpen met de Tamar outreaches. We liepen door de straten van het uitgaansgebied en liepen gewoon een bar in voor een glaasje cola. Op die manier probeerden we gesprekken met jonge vrouwen aan te gaan (want ze komen altijd bij je zitten). De gesprekken waren vaak wel lastig omdat de meesten geen Engels spraken. Vaak ging ik gewoon een spelletje met ze spelen en dan gingen we kleine gesprekjes met ze aan (zoals: waar ze vandaan komen, hoelang ze hier zijn, of ze kinderen hebben en ik nodigde ze altijd uit voor de Engelse lessen). Aan het eind van de avond vroeg ik altijd of ik voor ze mocht bidden. Ik vond het zo bijzonder dat Tamar Center zo werkt. Ik heb echt geleerd dat wij iemand niet gelijk helemaal hoeven te veranderen, maar dat het zo belangrijk is om ze aandacht en liefde te geven, om te laten zien dat we alleen maar een gezellige tijd met ze willen hebben. Het Tamar Center probeert op deze manier relaties op te bouwen.

China

China is een heel ander soort land dan ik dacht. Ik verwachtte dat China zou zijn zoals China Town, alleen dan nog een tikkie erger, maar dat klopte helemaal niet. In de steden waar ik ben geweest waren geen beelden van draken of typisch Chinese dingen, soms had ik niet eens het idee dat ik in China liep. Het waren vooral hoge gebouwen die ik om me heen zag. Ook is het geloof veel meer verboden dan ik dacht.

In China hebben we vooral veel op creatieve manieren geëvangeliseerd op straat. We hebben bijvoorbeeld veel gedanst op muziek, we hebben dansen opgevoerd en kleine drama stukjes gedaan! Het toffe is dat veel mensen al in een park zijn om daar rond te hangen of om te dansen. Dus binnen no time staat er een enorme cirkel van mensen om je heen om te kijken wat je aan het doen bent. Vaak gingen we na het drama gesprekken aan met mensen in de kring.

China is een enorme toffe tijd geweest, waar we veel hebben kunnen doen.

Filippijnen

Wauw…. wat heb ik van de Filippijnen genoten! Dit land was voor mij geen nieuw land, maar Davao City was wel nieuw voor mij! Het mooie van hier vind ik de mensen, ze zijn zo gericht op vrienden en familie en dat vind ik zo mooi om te zien. En, je voelt je meteen thuis bij hen. We hebben hier in drie verschillende kerken gewerkt. In de eerste kerk hebben we drie avonden een mini DTS gegeven, dat was een avond met aanbidding en twee sprekers. De tweede kerk was een erg grote kerk. Daar heb ik op een jeugdavond over leugens in ons leven mogen praten, wat erg gaaf en powerful was. Daarnaast hebben we met de ministries van de kerk meegelopen. De laatste kerk was vooral de kerk die ons ontving (die veel voor ons geregeld hebben). Deze kerk is een kerk vol liefde en met veel inspirirende mensen! In deze kerk hebben we kinderprogramma’s gedaan, meegedaan aan deur tot deur evangelisatie en gebedsavonden. Hier heb ik weer op een jeugdavond mogen spreken. Dit was weer echt mega tof en ik realiseerde me toen dat ik echt een passie heb voor jongeren!! 

Het was een emotioneel afscheid toen we weer vertrokken uit de Filippijnen omdat we zoveel nieuwe vriendschappen hebben gemaakt. Maar voor mij was het moeilijkste om echt afscheid te nemen van dit land, omdat dit land een grote plek in mijn hart heeft!

Levensverandering 

Ik heb nog nooit voor mensen gezongen omdat ik altijd dacht dat ik niet kon zingen. Vroeger zeiden mensen altijd dat ik niet kon zingen, en dat ben ik toen gaan geloven. Maar op mijn DTS moest ik gaan zingen in de Tabernacle (het gebedshuis in Amsterdam).  Dit wilde ik eerst totaal niet omdat ik dacht dat ik niet kon zingen. Maar ik hou van uitdagingen, dus ik ben gaan zingen in de Tabernacle en dit was achteraf niet eens zo erg.

Op outreach moesten we ook regelmatig de aanbidding doen. Ik koos iedere keer om te helpen, om zo uitdagingen aan te gaan. Na een tijd was zingen met anderen niet zo’n grote uitdagingen meer en zei ik tegen mijzelf dat ik een keer de aanbidding wilde gaan leiden en ja hoor, in de Filippijnen kreeg ik de kans om de aanbidding te leiden. We hadden het mooi verdeeld, iemand uit mijn team deed twee liedjes en ik deed twee liedjes. Het oefenen en de voorbereiding gingen prima, totdat de dienst die avond bijna begon. Ik dacht bij mezelf “Ik ga dit dus echt niet doen”  en stond op het punt om het niet te doen (terwijl ik ook wel wist dat dit natuurlijk geen optie was). Toen we begonnen te zingen, zongen we het lied ‘No longer slaves’. Ik werd op dat moment ook echt geraakt, omdat ik de keuze had gemaakt om geen slaaf te zijn van mijn angsten en die avond gewoon de aanbidding te leiden. Ik heb zelfs dit getuigenis kunnen delen na het zingen van dat lied. En wat heeft dit mij een enorme vrijheid gegeven zeg!! Ik laat mij niet meer tegen houden om te zingen voor de Heer. Onze stemmen hoeven niet de allerbeste van de beste te zijn, want we zijn niet aan het optreden. Het enige wat ik wil doen als ik vooraan in de kerk sta is God aanbidden, ik wil echte aanbidding in de zaal brengen zodat iedereen Zijn aanwezigheid voelt.

1

2

3

4

5

6

7

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Outreach 2017-2018

Thailand – Big C – Filippijnen

DTS Lecture phase Amsterdam 2017

Filippijnen 2017

Tsjechië 2017

USA 2014-2016

Bulgarije 2016

Roemenië 2003

Filippijnen 2002