DTS Outreach 2017-2018

24-11-2017 – 24-02-2018

Outreach

Ik ben 3 maanden in Azië geweest met een team van 13 gewelidge, vurige, gepassioneerde vrouwen. Wij zijn naar Thailand, China en de Filippijnen geweest, in elk land zijn we een maand geweest.

Wat zou ik jullie graag meenemen om even om een hoekje te kijken naar mijn avontuur met God. Daarom heb ik een aantal video’s om zo een mooie indruk van mijn outreach te geven.

Lees hier meer

Het is zo gaaf om hier te zijn. Ik geniet van de cultuur hier, de temperatuur, de geur, het eten (street food, Thai tea en speciale soda’s), de manier hoe mensen de weg oversteken en de mensen. Het is hier zo anders dan thuis en daar houd ik van!

Thailand

Onze eerste locatie was Pattaya, waar we met verschillende ministries hebben samengewerkt: Tamar Center Soi 6 (outreach waar we barvrouwen opzoeken), Tamar Center in het algemeen (we hebben geholpen met de Engelse lessen, de gebedsbijeenkomsten, in de kerk en met verschillende kerst activiteiten) en Pattaya Slum Ministries (kinderen & families die leven in de sloppenwijken van Pattaya).

Het is super gaaf om mee te helpen met de Tamar outreaches. We lopen door de straten van het uitgaansgebied en lopen gewoon een bar in voor een glaasje cola. Op die manier proberen we gesprekken met jonge vrouwen aan te gaan (want ze komen altijd bij je zitten). De gesprekken zijn vaak wel lastig omdat de meesten geen Engels spreken. Vaak ga ik gewoon een spelletje met ze spelen en dan ga kleine gesprekjes met ze aan (zoals: waar ze vandaan komen, hoelang ze hier zijn, of ze kinderen hebben en ik nodig ze altijd uit voor de Engelse lessen). Aan het eind van de avond vraag ik altijd of ik voor ze mag bidden. Ik vind het zo bijzonder dat Tamar Center zo werkt. Ik heb echt geleerd dat wij iemand niet gelijk helemaal hoeven te veranderen, maar dat het zo belangrijk is om ze aandacht en liefde te geven, om te laten zien dat we alleen maar een gezellige tijd met ze willen hebben. Het Tamar Center probeert op deze manier relaties op te bouwen.

China

China is een heel ander soort land dan ik dacht. Ik verwachte dat China zou zijn zoals China town alleen dan nog een tikkie erger, maar dat klopte helemaal niet. In te steden waar ik ben geweest waren geen beelden van draken of mege chinezen dingen, soms had ik niet eens het idee dat ik in China liep. Het waren vooral hoge gebouwen die ik om me heen zag. Ook is het geloof veel meer verboden dan ik dacht.

In China hebben vooral veel geevangeliseerd op straat op creative manieren. We hebben bijvoorbeeld veel gedanst op muziek, we hebben dansen opgevoerd en kleine drama stukje gedaan! Het toffe is dat veel mensen al in een park zijn om daar rond te hangen of om te dansen. Dus binnen no time staat er een enorme circel met mensen om je heen, om te kijken wat je aan het doen bent. En vaak gingen we naar het drama vaak gesprekken aan met mensen in de kring.

China is een enorme toffe tijd geweest, waar we veel hebben kunnen doen.

Filippijnen

Wauw…. wat ik van de Filippijnen genoten! Dit land was voor mij geen nieuw land, maar de Davao City was wel nieuw voor mij! Het mooie van hier vind ik de mensen, ze zijn zo gericht op vrienden en familie en dat vind ik zo mooi om te zien en je voelt je je meteen thuis bij ze. We hebben hier in 3 kerken gewerkt. In de eerste kerk hebben we 3 avonden een mini DTS gegeven, dat was een avond met aanbidding en 2 sprekers. De 2de kerk was een erg grote kerk, Daar heb ik op een jeugd avond over leugens in ons leven mogen praten wat erg gaaf en powerful was. Voor de rest hebben we met de minitstries van de kerk mee gelopen. De laatste kerk was vooral de kerk die ons hoste (die veel voor ons gereld hebben). Deze kerk is een kerk vol liefde, en veel inspirirende mensen! In deze kerk hebben we kinder programma’s gedaan, meegedaan aan deur tot deur evangelisatie, gebedsavonden en heb hier weer op een jeugd avond mogen spreken. Wat weer echt mega tof was en wat mij ook echt heeft laten realiseren dat ik echt een passie heb voor jongeren!! 

Het was een emotionele afscheid toen we weer vertrokken uit de Filippijnen. Omdat we zoveel nieuwe vriendschappen hebben gemaakt, maar voor mij was het moeilijkste om echt afscheid te nemen van het land dit land, omdat dit land een grote plek in mijn hart heeft!

Levens verandering 

Ik heb nog nooit voor mensen gezongen omdat ik altijd dacht dat ik niet kon zingen. Vroeger zeiden mensen altijd dat ik niet kon zingen en dat ben ik toen gaan geloven. Maar op mijn DTS moest ik gaan zingen in de Tabernacle (het gebedshuis).  Dit wilde ik eerst totaal niet, omdat ik dacht dat ik niet kon zingen. Maar ik hou van uitdagingen, dus ik ben gaan zingen in de tabernacle en dit was achteraf niet eens zo erg.

Op outreach moesten we ook regelmatig de aanbidding doen. Ik koos iedere keer om te helpen, om zo uitdagingen aan te gaan. Na een tijd was zingen met anderen niet zo’n grote uitdagingen meer en zei ik tegen mijzelf dat ik een keer de aanbidding wil gaan leiden en ja hoor in de Filippijnen kreeg ik de kans om de aanbidding te leiden. We hadden het mooi verdeeld, iemand uit mijn team deed 2 liedjes en ik deed 2 liedjes. Het oefenen en de voorbereiding gingen prima, totdat de dienst die avond bijna begon. Ik dacht bij mezelf “Ik ga dit dus echt niet doen”  en stond op het punt om het niet te doen (terwijl ik ook wel wist dat dit natuurlijk geen optie was). Toen we begonnen te zingen, zongen we het lied ‘No longer slaves’. Ik werd op dat moment ook echt geraakt, omdat ik de keuze had gemaakt om geen slaaf te zijn van mijn angsten en die avond gewoon de aanbidding te leiden. Ik heb zelfs dit getuigenis kunnen delen na het zingen van dat lied. En wat heeft dit mij een enorme vrijheid gegeven zeg!! Ik laat mij niet meer tegen houden om te zingen voor de Heer. Onze stemmen hoeven niet de allerbeste van de beste te zijn, want we zijn niet aan het optreden. Het enige wat ik wil doen als ik vooraan in de kerk sta is God aanbidden, ik wil echte aanbidding in de zaal brengen zodat iedereen Zijn aanwezigheid voelt.

1

2

3

4

5

6

7

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Moving into missions

 

The next step in ‘My adventure with God’ 

Vanaf Juli 2018 ga ik twee jaar onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam, hierin zullen wij: Jongeren discipelen en trainen, Jongeren uitdagen world changers te zijn, Jongeren meenemen op outreach naar Azië.

Hoe zit dat Financieel?

Bij JmeO krijg je niet betaald, dus dit houdt in geen salaris of vergoedingen, Daarom heb ik zelf hard gespaard om een deel van de kosten te kunnen betalen. Voor de rest ben ik volledig afhankelijk van Gods voorziening,

Wil jij mijn partner worden?

Ik vraag jou om mijn partner te worden. Wat ik voor nu voornamelijk nodig heb zijn maandelijkse giften voor mijn verblijfkosten, eten, verzekeringen en reiskosten. Ik ben bereid om eenvoudig te leven, daarom kan ik me al voor 850 euro per maand voltijds inzetten om jonge mensen te trainen en ze mee te nemen op zendingsreis. Word jij mijn partner voor de komende twee jaar? Ik kan dit niet doen zonder jouw steun.

 

Als je mijn nieuwsbrief wil ontvangen, vul dan even je gegevens in. Dan houd ik je op de hoogte.

Bedankt voor je belangstelling!
Maryse

 

© 2018 Maryse van Balen