USA 2014-2016

Mijn verhaal van mijn zomers in Amerika

In de zomer van 2014 ben ik voor het eerst in Amerika geweest. Mijn vader ging 2 weken lesgeven bij YWAM Northwoods en toevallig was er tegelijkertijd met die 2 weken ook een kamp voor jongeren (een mini DTS). Ik ben toen gevraagd door mijn ouders om mee te gaan, waar ik natuurlijk geen nee tegen kon zeggen. Op dat moment had ik nooit gedacht dat de keuze om mee te gaan levensveranderend voor mij zou zijn.

Lees hier meer

Ik moet eerlijk zeggen, de eerste dagen van het kamp waren verschrikkelijk. Het was zo vervelend om een buitenstaander te zijn. Iedereen kwam gewoon uit Amerika, wat doet daar een Nederlander tussen? Ik had mijn ouders beloofd om het nog 1 dag te proberen en dat had ik toen maar gedaan, maar ik merkte al dat het gewoon helemaal niks ging worden en had mijn hoop al opgegeven en zei dat ik er na die dag mee ging stoppen. Maar die avond werd ik er opeens door één iemand bij betrokken (zij kwam zelf pas die dag op het kamp en was dus een paar dagen later). Er was een probleem met een huisje, dus alle meiden moesten op één kamer gaan slapen (ik sliep ondertussen al weer in het huisje bij mijn ouders). Toen de leiding van het kamp dat vertelde zei dat meisje tegen mij: “Maryse, jij komt toch ook met ons mee naar die kamer?” Ik had eigenlijk al in mijn hoofd zitten dat ik ging stoppen met het kamp, dus ik had er eigenlijk geen zin in. Maar toch gaf ik het nog een kans. Wat ben ik blij dat ik het nog een kans heb gegeven, want wat zijn er bijzondere vriendschappen ontstaan.

Ik ben nu 3 jaar achter elkaar naar YWAM Northwoods in Wisconsin geweest om deel te nemen aan het kamp. En, ondertussen ook om een hele goede vriendin te bezoeken die op de YWAM campus woont. Ik had die eerste paar dagen nooit gedacht dat er zulke bijzondere vriendschappen zouden ontstaan daar. Die meiden hebben mij door moeilijke tijden heen geholpen.

Ik ben onwijs dankbaar dat God mij naar die plek heeft gebracht.

Moving into missions

 

The next step in ‘My adventure with God’ 

Vanaf Juli 2018 ga ik twee jaar onbetaald en in geloof (als vrijwilliger) voltijds investeren in de Urban Presence DTS bij YWAM Amsterdam, hierin zullen wij: Jongeren discipelen en trainen, Jongeren uitdagen world changers te zijn, Jongeren meenemen op outreach naar Azië.

Hoe zit dat Financieel?

Bij JmeO krijg je niet betaald, dus dit houdt in geen salaris of vergoedingen, Daarom heb ik zelf hard gespaard om een deel van de kosten te kunnen betalen. Voor de rest ben ik volledig afhankelijk van Gods voorziening,

Wil jij mijn partner worden?

Ik vraag jou om mijn partner te worden. Wat ik voor nu voornamelijk nodig heb zijn maandelijkse giften voor mijn verblijfkosten, eten, verzekeringen en reiskosten. Ik ben bereid om eenvoudig te leven, daarom kan ik me al voor 850 euro per maand voltijds inzetten om jonge mensen te trainen en ze mee te nemen op zendingsreis. Word jij mijn partner voor de komende twee jaar? Ik kan dit niet doen zonder jouw steun.

 

Als je mijn nieuwsbrief wil ontvangen, vul dan even je gegevens in. Dan houd ik je op de hoogte.

Bedankt voor je belangstelling!
Maryse

 

© 2018 Maryse van Balen